Seminarier

Tisdag

Storseminarium – Min förbannade smartphone – Victoria Öhrvall

I varje hand idag finns en smartphone. Genom världshistorien har den inte funnits där. Den fanns inte innan 2010 typ. Nu ockuperar den all ”överbliven” tid i mångas liv.

Helt plötsligt har all dötid ersatts med påfyllnad av diverse påverkan. Vad har vi för statistik som stödjer detta och förklarar läget svart på vitt? Hur påverkar detta vår efterföljelse?

Hur hade Jesus hanterat en mobil?
Hur påverkar detta hur vi uppfattar Guds röst i vår vardag?
Hur påverkar detta vårt böneliv?
Listan på frågor kan göras lång.

 

Onsdag

Storseminarium – Den sista tiden – Marcus Ardenfors

Många av oss som idag är vuxna har en bild av temat ”sista tiden” som något man inte pratar så mycket om. Den starkaste referensen för många kristna födda under 70/80/90- talet är bokserien ”Left Behind” som i själva titeln implicerar ett mardrömsscenario. Att bli lämnad kvar. Vi har ärvt en syn kring detta ämne från generationen innan där rädslan för att Jesus skulle komma tillbaka har varit en drivkraft för många.

Hur kan vi lyfta detta extremt viktiga och hoppfulla tema utan att bygga in rädsla?

Vi längtar efter ett fokus på Jesus som helar och upprättar sin skapelse vid vår tids slut. Han som återställer det som en gång i syndafallet gick sönder. Detaljerna kan vi ha olika åsikte r om, HUR det kommer gå till och när osv. Men vi behöver sätta fokus på att oavsett vad vi ser här och nu tillhör framtiden Guds seger över döden och smärtan. Och lever vi i gemenskap med Jesus är denna framtida seger, som är direkt kopplad till korset – även vår seger!

 

Torsdag

1.Låtskrivning – Gabriel Hagenfors

2.Bibelfördjupning – Johan Öhrvall

3.Nådegåvorna (Teori) – Anton Fust + Elin Hulebo

4. Sport for life – Alberth Andersson

5. Ledarskap – Gabriella Sennerstam

 

Fredag

1.Låtskrivning – Gabriel Hagenfors

2.Bibelfördjupning – Johan Öhrvall

3.Nådegåvorna (Teori) – Anton Fust + Elin Hulebo

4. Sport for life – Alberth Andersson

5. Ledarskap – Gabriella Sennerstam